ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

Αρθροσκόπηση Ώμου

Αρθροσκόπηση Ώμου Η αρθροσκόπηση ώμου είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, η οποία εφαρμόζεται για την καλύτερη διάγνωση και θεραπεία διαφόρων βλαβών στην περιοχή της άρθρωσης του ώμου. Πρόκειται για μία σύγχρονη τεχνική που επιτρέπει να δούμε στο εσωτερικό της άρθρωσης, να διαγνώσουμε και να θεραπεύσουμε τα προβλήματα του ώμου, χωρίς νοσηλεία του ασθενούς. Ο ώμος είναι μία άρθρωση που εκτελεί κινήσεις σε πολλαπλά επίπεδα και γι’ αυτό, είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε τραυματισμούς. Παλιότερα, η μόνη θεραπευτική επιλογή ήταν το ανοιχτό χειρουργείο με όλα τα σχετικά συνακόλουθα προβλήματα όπως μεγάλος τραυματισμός της άρθρωσης, πολυήμερη νοσηλεία του ασθενούς και ακινητοποίηση του ώμου με πόνο για πολλές εβδομάδες. Σήμερα όμως, η πρωτοποριακή μέθοδος της αρθροσκόπησης έρχεται να λύσει τα παραπάνω προβλήματα.
Show More

Αρθροσκόπηση Ισχίου

Η αρθροσκόπηση ισχίου χρησιμοποιείται πλέον συστηματικά για την διάγνωση και την θεραπεία διαφόρων παθήσεων εντός και γύρω από την άρθρωση του ισχίου. Μέχρι τώρα αυτές οι παθήσεις θα είχαν αντιμετωπιστεί συντηρητικά, διακόπτοντας κάθε καταπόνηση ή αθλητική δραστηριότητα μέχρι να έρθει η ώρα της ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου. H αρθροσκόπηση ισχίου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα του ισχίου. Είναι όμως δυνατό να θεραπεύσει μεγάλη ποικιλία παθήσεων οι οποίες μέχρι τώρα παρέμεναν χωρίς αντιμετώπιση.
Show More

Αρθροσκόπηση Αγκώνος

Η αρθροσκόπηση εγγονός είναι μια χειρουργική διαδικασία η οποία εξασφαλίζει εξέταση, διάγνωση και αποκατάσταση στο εσωτερικό του εγγονός χωρίς να χρειαστεί μεγάλη τομή δέρματος. Μια μικρή οπτική – κάμερα Εισάγεται στην άρθρωση του αγκώνα και στη συνέχεια γίνεται περιήγηση και εξακρίβωση της πάθησης. Η αρθροσκόπηση του εγγονός συστήνεται σε περιπτώσεις όπου αποτυχαίνει η συντηρητική αντιμετώπιση της πάθησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δυσκαμψία εγγονός καθώς και ο λεγόμενος αγκώνας του τενίστα δηλαδή η έξω επικονδυλίτις
Show More

Αρθροσκόπηση Καρπού

Οι παθήσεις του καρπού θεωρούνται από πολλούς το «λουμπάγκο» της χειρουργής άκρας χειρός. Χάρη στην αρθροσκόπηση του καρπού έχουν κατανοηθεί καλύτερα οι παθήσεις του καρπού και η αντιμετώπιση έχει εξελιχτεί, ώστε πολλές παθήσεις μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν χωρίς ανοιχτό χειρουργείο του καρπού.
Show More